BijMaris

Herinneringsboekjes

In samenwerking met Karin Bos, van Zoals Jij Was, bedacht ik in coronatijd een herinneringsboekje voor nabestaanden na een overlijden. Na het afscheid stuurt de familie vaak een kaartje om iedereen te bedanken voor alle steun en medeleven.

Wij maken van het kaartje graag een boekje: een prachtig klein aandenken, met het levensverhaal van jullie dierbare in woord én beeld. Door het lichte formaat kan het boekje gewoon met de post mee, net als een kaartje.

Hoe werkt het?

Na de uitvaart, als alles weer een beetje tot rust is gekomen, is er contact met Karin voor een familiegesprek (kan ook op afstand). In dat gesprek vertellen jullie over mooie dingen, over de soms moeilijke momenten, anekdotes… Alles komt aan bod, zodat het levensverhaal zich als vanzelf ontvouwt. Liefdevol en met respect.

Als de tekst is geschreven, maak ik als vormgever er een mooi boekje van, met de door jullie gekozen foto’s. Zodra jullie akkoord zijn, gaat het ontwerp naar de drukker en ontvang je het boekje binnen enkele dagen thuis. Het boekje (formaat A5 of A6) telt 12 pagina’s, inclusief stevige omslag. Alleen een digitale versie (PDF) kan trouwens ook, of een combinatie van digitaal en drukwerk.

Boekje aanvragen of meer informatie?

Vraag het boekje aan bij:
Zoals jij Was

Interviews over dit project
Uitvaartspreker Karin Bos vond de begrafenissen in coronastijl maar ‘koud en onpersoonlijk’. Daarom bedacht ze samen met grafisch vormgever Mariska Hardeman een herinneringsboekje voor nabestaanden. ‘Dit concept is een blijvertje’.

Link naar interview AD: “Hun flexibiliteit in coronatijd verdient lof”
Link naar interview De Ondernemer: “Niet te kisten”.