BijMaris

Preekschrijfkaarten

Preekschrijfkaarten zijn kaarten waarmee kinderen van de basisschoolleeftijd tijdens de kerkdienst het verloop van de dienst kunnen volgen. In 2015 heb ik de eerste kaart ontwikkeld, omdat ik zag dat mijn eigen kinderen moeite hadden met de spanningsboog van de kerkdienst. De kaarten die ik maak gaan in op het thema van de preek en zijn voor kinderen visueel aantrekkelijk. Ze bevatten puzzels, vragen, weetjes en plaatjes. Verder zijn er pictogrammen voor de vaste onderdelen van de dienst. Zo kunnen kinderen hun aandacht vasthouden en meer meekrijgen van de inhoud van de kerkdienst.

Sinds 2021 ben ik een samenwerking aangegaan met de HGJB. De Preekschrijfkaarten worden kosteloos via hun site aangeboden, zodat ouders, clubleiding en kerkelijke gemeenten er gebruik van kunnen maken.

Neem dus vooral een kijkje in het – steeds groter wordende – aanbod!

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Kaart op maat?

Neem contact met mij op via het formulier.
Ik verneem graag wat uw wens is, over welk Bijbelgedeelte of thema de Preekschrijfkaart moet gaan. Na het overleg ga ik aan de slag. U ontvangt een PDF op A4-formaat, dubbelzijdig in kleur. Nadat u de kaart gebruikt heeft zal hij worden toegevoegd aan het archief van de HGJB.

Meer informatie:
Lees hier het interview “Handig hulpmiddel” waarin ik vertel over de preekschrijfkaarten